Δεν ξέρω αν θέλω να κάνω ειδικότητα στις ΗΠΑ. Αξίζει να ασχοληθώ με τα USMLE;

Τα USMLE είναι μια επίπονη και δαπανηρή διαδικασία η οποία απαιτεί θυσίες πολλές για να έρθει εις πέρας. Η συμβουλή μου είναι πως εφόσον δεν έχετε κάποια απολύτως σίγουρη θέση για ειδικότητα κάπου αλλού στο μέλλον (πράγμα γενικά απίθανο), αξίζει να πάρετε την απόφαση να δώσετε τα USMLE. Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά:



  1. Εφόσον τα περάσετε σας δίνεται η δυνατότητα αίτησης για ειδικότητα στις ΗΠΑ, όπου η αγορά εργασίας είναι πολύ μεγάλη και τόσο η οικονομική όσο και η εκπαιδευτική αποκατάσταση είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο (κατά μέσο όρο)
  2. Η προετοιμασία είναι μια εμπειρία ζωής που αποδίδει πολλές γνώσεις, βελτιώνει το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων αλλά και αποτελεί και ένα ψυχολογικό τεστάρισμα αντοχής και επιμονής πριν την ειδικότητα.
  3. Αποτελούν σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό και σε άλλες χώρες (φυσικά όχι της σημασίας που έχουν στις ΗΠΑ, αλλά μετράει)
  4. Οποιαδήποτε στιγμή στην καριέρα, ανάλογα τις οικονομικές κλπ συνθήκες της χώρας μας θα σας έχετε τη δυνατότητα να δουλέψετε στις ΗΠΑ. κλπ
Την αξία τους την αναγνώρισα όταν συναναστράφηκα με ειδικευόμενους που είχαν δώσει έστω και το πρώτο step, οι οποίοι είχαν τεράστια διαφορά γνώσεων σε σχέση με τους υπολοίπους και αρκετά καλές ιατρικές "βάσεις"...

No comments:

Post a Comment